3 Nisan 2012 Salı

SU BÖREĞİ(ERZURUM YÖRESİ)


  SU BÖREĞİ(ERZURUM YÖRESİ)


Malzemeler
8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar ılık su
İçi için:
Yarım kg Erzurum civil(tel) peyniri ya da beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yarım kg tereyağı
Haşlamak için:
3 litre sıcak su
3 litre soğuk su
Biraz zeytinyağı
Yapılışı
1)Un, yumurta ve tuzu bir kaba alalım. Suyu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.16 adet beze elde edelim. Bezelerin üzerini örterek 10 dakika dinlendirelim.
2) 45 cm çapındaki tepsiye göre bezeleri açalım. Tereyağını eritelim. Tepsinin altını 2–3 çorba kaşığı yağla yağlayalım. 1 adet yufkayı tepsiye yerleştirelim.(Tepsinin en altında ki ve en üstünde ki yufkaları haşlamadan tepsiye yerleştiriniz) Üzerine tekrar yağ gezdirelim.
3)Diğer tarafta 3 litre suya tuz ve yağ ilave ettikten sonra kaynatalım. Yufkayı önce kaynayan suyun içene atıp 1 dakika beklettikten sonra delikli kepçe yardımıyla alarak soğuk suyun içine atalım. Yufkanın suyunu hafifçe elimizle sıktıktan sonra düzelterek tepsiye yerleştirelim. (yufka_ yağ sırası izleyerek 8 adet yufkayı aynı şekilde tepsiye yerleştirelim)
4)Didilmiş civil peynir ve ince doğranmış maydanozu yufkaların üstüne serpelim. Tekrar kalan yufkaları da haşladıktan sonra yufka_yağ sırasını izleyerek tepsiye yerleştirelim.
5)Son yufkamızı da koyduktan sonra ocağın üzerinde böreğin altını kontrol ederek kızartalım. Tepsinin diğer tarafını da ters çevirerek kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.
                Öneri: Ocağın üzerinde kızartmak zor olursa fırında 200 derecede de kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder