4 Nisan 2012 Çarşamba

ARMUTLU PARFE


   
ARMUTLU PARFE




Malzemeler
2 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı şeker
3 adet orta boy armut
Yarım limon kabuğu rendesi
Bir fiske tuz
Yapılışı
1)Yarım su bardağı sütü şeker ve tuz ile kaynatalım. Nişasta ve yumurta sarısını kalan süt ile karıştıralım. Hazırladığımız nişastayı ateşteki süte ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Kar halinde çırpılmış yumurta akını da ekleyelim.
2)Karışımın topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Ateşten indirip 2 dakika kadar karıştırarak soğutalım.
3)Armutları rendeleyerek püre haline getirelim. Limon kabuğuyla beraber nişastalı karışımı ilave edelim. Kalıplara boşaltalım. 1–2 saat buzlukta bekleterek donmasını sağlayalım.
          Öneri: Muhallebi kıvamında yemek isterseniz buzdolabında bekletmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder