4 Nisan 2012 Çarşamba

KOLAY BAKLAVA-MİLFÖY TATLISI


     
 KOLAY BAKLAVA-MİLFÖY TATLISI



Malzemeler
5 yaprak milföy hamuru
100 gr ceviz içi(dövülmüş)
3 çorba kaşığı tereyağı(eritilmiş)
Yağlı kâğıt
Hindistan cevizi
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
4–5 damla limon suyu
Yapılışı
1)Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtalım. Milföy hamurlarının her birini 4 eşit parçaya bölelim. Bölmüş olduğumuz hamurların içine ceviz içi koyarak her birinin ağzını muska şeklinde kapatalım. Üzerine tereyağı gezdirelim.
2)Fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayalım. Dilimleri tepsiye yerleştirelim. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 20–25 dakika pişirelim. Kızaran tatlıları soğuması için başka bir tepsiye alalım.
3)Şerbeti için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limon suyunu ilave edelim.
4)Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirelim ve üzerini örtelim. Tatlılar şerbeti emdiğinde servis tabağına alıp, Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder