4 Nisan 2012 Çarşamba

SOSLU KABAK


            SOSLU KABAK



Malzemeler
2 adet kabak
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 diş sarımsak(dövülmüş)
2 adet çarliston biber
1 adet domates
1çorba kaşığı salça
Kimyon, karabiber, tuz
Zeytinyağı
Sosu için:
1 adet soğan
1 diş sarımsak(dövülmüş)
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Kimyon, tuz
Kuru nane
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı
1)Kuşbaşı doğranmış olan etlerin üzerine biraz sıcak su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirelim. Etlerin yumuşamasına yakın zeytinyağı ve yarım ay şeklinde doğranmış olan soğanı, ince doğranmış sarımsağı ekleyelim. Salçasını ilave edelim. Dilimlenmiş biberleri ve kabukları soyulup doğranmış domatesleri de ekleyelim. Pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın baharat ve tuzunu ilave edelim.
2)Kabakların dış kısmını kazıyalım. Halka halka dilimleyelim. Kızgın yağda arka önlü kızartalım(kızartma yağına biraz tuz koyarsanız kızartmanız daha lezzetli olur).
3)Kabaklar kızarıp, etler pişerken diğer tarafta sosunu hazırlayalım. Zeytinyağında, doğranmış soğanları rengi pembeleşene kadar kavuralım. Sarımsakları ve salçayı ekleyelim. Kabukları soyulup doğranan domatesleri ilave ederek pişmesini sağlayalım. Son olarak baharatlarını ve tuzunu da koyarak 1–2 dakika daha pişirip altını kapatalım. İnce kıyılmış maydanozları ilave ederek karıştıralım.
4)En alta kızaran kabakları dizelim(kabakların yarısı gözükecek şekilde). Üzerine eti sonrada sosu dökerek sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder