4 Nisan 2012 Çarşamba

KUPA MANTISI


              


  KUPA MANTISI








Malzemeler
2 adet yufka
2 adet yumurta

3 adet sosis
1 demet maydanoz 

1 su bardağı yoğurt 
2 diş sarımsak(dövülmüş)
2 adet domates(rendelenmiş)
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, tuz
Kızartmak için:
1,5 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
1)Sosisleri küçük küpler halinde doğrayalım. İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzla harmanlayalım. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpalım.
2)İlk yufkayı düz bir zemine yayalım. Fırça yardımıyla üzerine yumurta sürelim. Hazırladığımız içi 2 cm aralıklarla yufkanın üzerine dizelim. Diğer yufkayı da düz bir zemine serelim. Yufkaya yumurta sürelim ve diğer yufkanın üzerine kapatalım(yufkanın üzerine kapatırken kendisine yapışmaması için elinizi çabuk tutmalısınız).
3)Çay bardağı yardımıyla,  hazırladığımız içli kısımlar ortada kalacak şekilde yuvarlak parçalar keselim. Kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartalım. Daha sonra fazla yağını almak için kâğıt havlunun üzerine alalım.
4)Yarım çorba kaşığı yağı eritelim. Domatesleri ilave ederek 3–4 dakika pişirelim. Salçayı da ekleyip, çok az su ve tuz kattıktan sonra 2 dakika daha pişirelim. Servis tabağına önce hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu sonrada domatesli sosu dökelim. Sosun üzerine mantıları koyarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder