5 Nisan 2012 Perşembe

TAVUK ÇORBASI


                 
 TAVUK ÇORBASI





   4 kişilik
Malzemeler
2 fincan un
2 fincan yoğurt
2 yumurta sarısı
3 diş sarımsak(dövülmüş)
100gr tavukgöğsü
8 su bardağı su veya et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber, tuz
Yapılışı
1)Tavuk etini haşlayalım. Küçük küçük doğrayalım. Unu derin bir kaba aktaralım. Yoğurdu ve yumurta sarısını ilave edelim. Topaksız bir kıvam alana dek karıştıralım(biraz sıvıyağ koyarsanız topaklanmayı önlersiniz). Bir miktar su ilave edelim. Kalan suyu tencereye alıp kaynatalım.
2)Kaynayan suyumuzun içine sarımsakları ve tavuk etlerini katalım. Yoğurdumuzu yavaşça, tenceremizi karıştırarak ekleyelim. Bir taşım kaynatarak inmesine yakın tuzunu da ekleyelim. Yağı bir tavada eritip kırmızıbiber ilave edelim. Kızdırdığımız yağı çorbanın üzerine gezdirelim. Sıcak servis yapalım.
   Öneri: Arzu ederseniz biraz sirke de ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder