3 Nisan 2012 Salı

MANİSA KEBABI


    MANİSA KEBABI
Malzemeler
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
1,5 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Krepi için:
1adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Domates
Sivri biber
Yapılışı
1)Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar yağda kavuralım. Havuçları halka halka dilimleyip ekleyelim ve biraz daha kavuralım. Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip, pişirmeye devam edelim. Biraz su ilave edelim. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyelim. Ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim.
2)Krep için; yumurta, süt, un, tuz ve yağı iyice karıştıralım. Teflon tavayı yağlayalım. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökelim. Tavayı sallayarak hamurun tavaya yayılmasını sağlayalım. Önlü arkalı pişirelim. Krepleri pişirdikten sonra, kreplerden birini çukur bir kâseye yerleştirerek kenarlarını sarkıtalım.
2)Kebaptan delikli kepçe ile alıp krepin ortasına koyalım. Krepi bohça gibi toplayıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer krepleri de aynı şekil de tepsiye dizelim.
3)Her krepin üzerine sırasıyla kaşar dilimi, domates dilimi(kabukları soyulup halka şeklinde doğranmış) ve biber koyup kürdanla tutturalım. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dakika kaşarlar eriyene dek ısıtalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder