4 Nisan 2012 Çarşamba

KABAK SALATASI



 KABAK SALATASI



            


Malzemeler
2 adet kabak
1 adet havuç
4 çorba kaşığı mayonez
5 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak(dövülmüş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı ceviz(dövülmüş)
Bir tutam dereotu
1 su bardağı su
Tuz
Yapılışı
1)Kabuklarını soyduğumuz kabakları ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Üzerine 1 bardak su ekleyip ara sıra karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
2)Sebzeleri ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sonra soğumaya bırakalım.
3)Sarımsağı, mayonezi, yoğurdu, cevizleri,  ince kıyılmış dereotuyla karıştıralım. Pürüzsüz olmasına dikkat edelim.
4)Bu karışımı kabak ve havucun içine katalım. Yağını ve tuzunu da kattıktan sonra servis tabağına alıp süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder