4 Nisan 2012 Çarşamba

SANDAL SEFASI




  
SANDAL SEFASI



  

Malzemeler
4 adet orta boy uzun patlıcan
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz
Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Kaşar peyniri rendesi(dilerseniz)
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Yapılışı
1)Patlıcanları saplarından iki parmak altından başlayarak soyalım. İçine ve üzerine tuz serpip bir süre bekletelim. Eti, 2 kaşık  zeytinyağında suyunu bırakıp iyice çekene dek sote edelim. Ayrı tencerede kalan yağda küçük doğranmış soğan ve sarımsakları hafifçe sarartalım. Sırası ile doğranmış sivri biberleri, salçayı ve soteleşmiş etleri tencereye alalım. Etlerin üzerini hafifçe çıkacak kadar sıcak su ilave edelim. Pişmeye yakın karabiber ve tuzunu da ekleyelim. Etler yumuşayana dek pişirelim.
2)Etler yumuşayınca domatesi ekleyelim. Patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Kızgın yağda hafifçe kızarttıktan sonra fırın tepsisine alalım. Patlıcanların karnına etli harcı delikli kepçe yardımıyla dolduralım. Kalan suya biraz daha su ilave ederek patlıcanları geçmeyecek şekilde tepsiye aktaralım.
3)Sosu için, başka bir tavada yağı ve tereyağını karıştırarak eritelim. Unu ilave ederek hafifçe sarartalım. Sütü ekleyip topaksız bir bulamaç olması için sürekli karıştırarak koyulaştıralım. Tuzunu ayarlayarak ateşten alalım. Soğuduğunda yumurta sarısını ekleyip karıştıralım. Sosu patlıcanların karın kısmına dökelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek orta ısılı fırında pembeleşene dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder