4 Nisan 2012 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ


         


MERCİMEK KÖFTESİ






Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2 çay kaşığı pul biber
5 çay kaşığı kimyon, tuz
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Zeytinyağı
Yapılışı
1)Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp sıvıyağda biraz öldürelim. Salça ilave ederek ateşten indirelim. Mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru, pul biberi, kimyonu ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
2)15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp mercimekli bulgura ilave edelim. Salçalı sosumuzu da ekleyelim. Köfte biçiminde şekillendirerek servis yapalım.
    Öneri: Dilerseniz üzerine yarım limon suyunu gezdirerek salatayla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder