5 Nisan 2012 Perşembe

TAVUK SARMA


     

TAVUK SARMA






   6 kişilik
Malzemeler
2 adet piliç fileto
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kekik, kırmızıbiber, karabiber, tuz 
Zeytinyağı
İçi için:
4 adet patates
2 adet havuç
Sıvıyağ
Üstü için:
1 su bardağı bezelye
Yedi türlü baharat(köfte baharı)
Yapılışı
1)Piliç filetoları ince uzun şeritler halinde keserek sarmalık hale getirelim. Salçayı, kekiği, kırmızıbiberi, karabiberi ve tuzunu katarak yaklaşık bir saat marine edelim.
2)Parmak kalınlığında doğramış olduğumuz patatesleri ve havuçları kızartıp kâğıt havlu üstüne alalım. Tavuk etlerinin içerisine patates ve havuçtan koyarak saralım. Yağda biraz su ile domates salçasını ezelim. Sarmalarımızı yerleştirelim. Biraz sıcak su koyarak pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın baharatla harmanladığımız bezelyeleri katalım. Biraz daha pişirip altını kapatalım.
   Öneri: Kişnişli pilavla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder