4 Nisan 2012 Çarşamba

KEŞKÜLLÜ ELMA TATLISI


         
KEŞKÜLLÜ ELMA TATLISI




Malzemeler
6 adet orta boy elma
1 adet muz
10 çorba kaşığı toz şeker
1 çubuk vanilya
Yarım çay bardağı su
¼ çay bardağı kırmızı gıda boyası
Çikolata
Keşkülü için:
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
¼ su bardağı badem
Yarım kahve fincanı pirinç unu
¼ su bardağı su
Bir fiske tuz
Yapılışı
1)Elmaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını oyucuyla çıkaralım. Elmaları bir tencereye sıralayıp, üzerine toz şeker döküp 1 saat bekletelim. Çubuk vanilyayı tencereye ekleyelim. Gıda boyasını, yarım çay bardağı suyun içerisine koyup karıştırarak elmaların üzerine gezdirelim.
2)Tencerenin kapağını kapatarak, elmalar yumuşayana dek kısık ateşte pişirelim. Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyalım(eliniz suyun sıcaklığına dayanabilirse, hemen soyun. Daha çabuk soyulur). Bademleri robottan geçirdikten sonra havanda iyice dövelim. Yarım su bardağı sıcak süt içinde ezelim. Süzgeçten geçirip süt ile bademleri ayıralım.
3)Diğer tarafta geri kalan sütü, bir fiske tuz ile kaynatalım. Pirinç ununu su ile karıştırarak, kaynayan süte ekleyelim. Karıştırmaya devam ederek şekerini ve bademli sütünü ilave edelim. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım. Elmaları servis tabağına alalım. Muzların kabuklarını soyup boydan ve enden 4, enden 5 parçaya bölelim. Muzları elmaların içine yerleştirelim. Çikolatayı rendeleyerek muzların üzerine serpelim. En üste de keşkülü dökelim. Dövülmüş badem ile servis yapalım.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder