29 Mart 2012 Perşembe


   PAPATYA KURABİYE
Malzemeler
1 paket margarin
1 su parmağından biraz eksik pudra şekeri
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
1)Margarini eritelim. Eriyince hemen ocaktan almayıp biraz daha kaynatalım. Sonra üzeri kaymak tutana kadar soğutalım. Pudra şekeri ekleyelim. Unu ilave ettikten sonra iyice yoğuralım.
2)Hamurun 3 de1ine kakao ekleyerek tekrar yoğuralım. Beyaz ve kakaolu hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım. Kurabiyenin ortasına beyaz ya da kakaolu hamurdan bir parça koyup, etrafına diğer renkte ki hamurdan parçaları koyarak yapıştıralım.
3)Fırın tepsisini yağlayalım. Papatya şekli verilen kurabiyeleri tepsiye yerleştirelim. Önceden iyice ısıtılmış fırında 20_25 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder