29 Mart 2012 Perşembe


 KÂĞIT KEBABI


Malzemeler
450 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
2 adet patates
1 adet kereviz
1 adet kabak
1/2 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı dereotu, maydanoz
Kekik, karabiber, tuz
Yağlı kâğıt
Sirke(dilerseniz)
Sıvıyağ
Yapılışı
1)Tereyağını ve etleri tencereye koyup 10 dakika hafifçe kavuralım. Sebzeleri soyup doğrayalım. Soğanı, havucu, ½ bardak dereotunu ve maydanozu, karabiberi ve tuzu ilave ederek biraz daha kavuralım. Domatesleri ekleyelim. Kerevizi ve sıcak suyunu da ilave ettikten sonra etler yumuşayıncaya kadar orta hararette pişirelim.
2)Diğer tarafta sırasıyla patatesleri ve kabağı hafifçe kızartalım. Delikli kepçe ile çıkartarak bezelyeyi, kalan dereotu ve maydanozu, kekiği de katarak iyice karıştıralım.
3)Yağlı kâğıdı 2’ye katlayıp 25 cm‘lik 4 adet kare elde edelim. Et_havuç karışımını 4 eşit porsiyona bölerek yağlı kâğıdın ortasına yerleştirelim. Kızarttığımız sebzeleri de 4 porsiyona bölerek etlerin üstüne dökelim. Tencerede ki sosun karışımından da 1_2 kaşık ekleyelim. Yağlı kâğıdın uçlarını üst üste getirerek paket yapalım.
4)Fırın tepsisini hafifçe ıslatalım. Paketlerin uçları alta gelecek şekilde yerleştirelim. Paketlerin üstünü de yağladıktan sonra(yanmaması için) önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder