2 Mart 2012 Cuma

 HÜNKÂRBEĞENDİ




   5 kişilik

Malzemeler

Üstü için:
450 gr kuşbaşı et
1 adet büyük soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı biber salçası
Kimyon, kırmızı pul biber, karabiber, tuz
Zeytinyağı

Beğendi için:
6 adet uzun patlıcan(közlenmiş ve kabukları soyulmuş)
4–5 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
3–4 diş sarımsak(dövülmüş)
Karabiber, tuz
Tereyağı
Maydanoz

Yapılışı
1)Soğanı(yarım ay şeklinde doğranmış), sarımsağı et ile birlikte kavuralım. Kendi halinde pişmeye bırakalım(gerekirse biraz sıcak su ekleyelim). Suyu çekilince soyulmuş ve doğranmış domatesleri, biberleri ekleyelim. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip birkaç dakika daha pişirelim.
2)Patlıcanları çok ince bir şekilde kıyalım. Unu yağda kavuralım. Soğutup 1 su bardağı sütle açalım(topaksız olmasına dikkat edelim). Patlıcanları ve sarımsakları içine katalım.
Geri kalan sütü de ekleyelim. Karabiber ve tuzunu katıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra altını kapatalım. Beğendi alta etler üste gelecek şekilde servis tabağına alalım. Maydanozla süsleyerek servis yapalım.
   Öneri: Beğendi sine taze kaşar rendesi de katabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder