29 Mart 2012 Perşembe

HASAN PAŞA KÖFTESİ


  HASAN PAŞA KÖFTESİ

                                                            

Malzemeler
400 gr kıyma
3 adet patates(haşlanmış)
1/3 su bardağı süt
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
½ su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
Karabiber, kimyon, tuz
Yapılışı
1)Ekmeği ıslatıp suyunu sıktıktan sonra ufalayalım. Soğanı rendeleyelim. Ekmek içi, soğan, karabiber, kimyon ve tuzu kıymayla birlikte yoğuralım. Eşit parçalara ayırarak köfteler yapalım. Hazırladığımız köfteleri hafifçe kızartalım.
2)Patatesleri iyice ezelim ve tereyağında bir iki çevirelim. Süt, karabiber ve tuzunu da ekleyerek patates püresini pişirelim.
3)Diğer tarafta 1 çorba kaşığı yağa salça ve un ilave ederek kavuralım. Biraz su katıp 2 dakika pişirelim.
4)Kabuklarını soyduğumuz domatesleri zar büyüklüğünde doğrayarak fırın tepsisinin altına döşeyelim. Üstüne köfteleri yerleştirelim. Köftelerin üstüne de patates püresini sıkalım. Ve en üstede kaşar rendesini koyalım. Salçalı suyu da köftelerin arasından tepsiye döktükten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına verelim. Peynirler eriyene dek pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder