4 Nisan 2012 Çarşamba

TARATORLU KARNABAHAR SALATASI



TARATORLU KARNABAHAR SALATASI

       

   4–6 kişilik
Malzemeler
1 karnabahar
2 dilim bayat ekmek içi
50 gr ceviz içi
1 adet limon(sıkılmış)
2 diş sarımsak(dövülmüş)
2 fincan mayonez
4 fincan yoğurt
Sızma zeytinyağı
Süslemek için:
Bir tutam maydanoz
6 adet kırmızılâhana yaprağı
Yapılışı
1)İlk önce karnabaharları yıkayıp fazla yıpratmadan yumuşayana dek haşlayalım. Tencereden alıp robotta çekelim. Ceviz içini macun haline gelene dek iyice dövelim. Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatarak suyunu sıkalım. Ceviz içini ve sarımsakları ekmek içiyle karıştıralım. Taratora karnabaharları da ekleyelim. Bütün malzemeyi robotta çekip macun haline gelmesini sağlayalım.
2)Hazırladığımız karışıma yağı incecik akıtalım. Limon suyunun yarısını, yoğurdu, mayonezi, tuzu da ilave ederek iyice karıştıralım.
3)Kırmızılâhana yapraklarını incecik kıyarak tuz ile ovalım (hazmını kolaylaştırması için). Üzerine kalan limon suyunu gezdirelim. 10 dakika bekletelim. Maydanoz ile birlikte salatamızı süsleyelim(süslemek için istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz).Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder