ORMAN KEBABI
Malzemeler
400 gr kuşbaşı et
4 adet orta boy patates
3 adet havuç
1 kâse konserve bezelye
1 adet soğan
Baharat torbası
Kekik, tuz
Sıvıyağ
Yapılışı
1)Patatesleri ve havuçları küp şeklinde doğrayalım ve sıvıyağda hafifçe sırasıyla kızartalım. Bezelyeyi de ezmeden 1–2 dakika yağda çevirelim.
2)Diğer tarafta kuşbaşı doğradığımız eti sıcak su ile haşlayalım. Et suyunu çekmeye başlayınca yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim. Kekik ve tuzunu da ilave ettikten sonra diğer sebzeleri de ekleyelim. Biraz sıcak su koyup pişmesini sağlayalım. Pişmeye yakın baharat torbasını içine atalım.
3)Yemeğimiz piştikten sonra baharat torbasını çıkararak servis yapalım.
Öneri: Baharat torbasını kendinizde hazırlayabilirsiniz.
1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı fesleğen(reyhan), 2 adet karanfil, 1 adet defneyaprağı, 4–5 tane karabiber. Hepsini temiz bir tülbende koyup ağzını sıkıca kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder