3 Nisan 2012 Salı

FIRINDA MANTARLI PATATES


FIRINDA MANTARLI PATATES

  

Malzemeler
4 adet orta boy patates(haşlanmış)
400 gr mantar
400 gr kuşbaşı et
2 adet soğan
2 diş sarımsak(dövülmüş)
1 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kâse kaşar peyniri(rendelenmiş)
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber,  tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
1)Eti, biraz zeytinyağında da suyunu bırakana kadar sote edelim. Sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyerek pişmeye bırakalım.
2)Etler pişerken; diğer tarafta yarım ay şeklinde doğranmış olan 1 adet soğanı rengi pembeleşene dek kavuralım. İnce ince doğranan mantarları da ekleyelim. Karabiber ve tuzunu da ilave edip pişirelim.
3)Patatesleri küp şeklinde doğrayalım. Kırmızı pul biber, tuz ve biraz da su ilave ederek patatesleri tereyağında bir, iki çevirelim.
4)Etler suyunu çekmeye başlayınca doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edelim. Sonra salçayı, kabukları soyulup doğranmış olan domatesleri ve sivri biberi de ekleyelim. Pişmeye yakın baharatları da ilave edelim. Etler hafif yumuşayana dek pişirelim.
5)Fırın kabının en altına patatesleri yerleştirelim. Sonra etleri ve etlerin üstüne de mantarları yerleştirelim. Rendelenmiş kaşar peynirini de serperek 175 dereceye ayarlanmış fırında peynirler eriyene dek pişirelim ve sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder