4 Nisan 2012 Çarşamba

PATATESLİ AYÇÖREĞİ



     PATATESLİ AYÇÖREĞİ



                                                 

Malzemeler
2 adet yufka
4 orta boy patates(haşlanmış)
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı
1)Öncelikle haşlanmış patatesleri iyice ezelim.Soğanı incecik kıyalım,  tereyağında  kavuralım. Patatesleri de ekleyip bir iki çevirelim. Sütü ilave edelim. Karabiberini ve tuzunu da koyduktan sonra ince kıyılmış maydanozu da karıştıralım. Yufkaların her birini sekizer parçaya bölelim. Parçaların her birine yağ sürelim.
2)Hazırlamış olduğumuz içi yufkaların geniş kenarına koyalım. Yufkayı sigara böreği gibi saralım. Elde ettiğimiz ruloyu içe doğru kıvırarak hilal şekline getirelim. Yağlanmış tepsiye çörekleri dizelim. Çırpılmış yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürdükten sonra çörek otu serpelim.
3)Çörekleri önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika ya da üzeri pembeleşene kadar kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder