5 Nisan 2012 Perşembe

GONDOL KÖFTE


           


 GONDOL KÖFTE






   4–6 kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet büyük soğan(rendelenmiş)
2 diş sarımsak(dövülmüş)
1 çay kaşığı karbonat
Kimyon, karabiber, köfte baharı, tuz
İçine:
10 adet mantar
1 adet soğan
Zeytinyağı
Biraz maydanoz
Ayrıca:
2 adet domates
3 adet sivri biber
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı biber salçası
Bir miktar kaşar peyniri
Yapılışı
1)Kıymaya soğanı, sarımsağı, ekmek içini, baharatları, karbonatı ve tuzu ilave ederek hepsini yoğuralım. Küp şeklinde doğranmış soğanı ve mantarları, mantarlar suyunu çekene kadar yağda kavuralım. İnce kıyılmış maydanozu, karabiber ve tuzu ilave ederek ateşten alalım. Köfteleri önce yuvarlayalım sonrada içini biraz oyalım.
2)Hazırladığımız köfteleri fırında yarı yarıya pişirelim(hafif bir şekilde yağda da kızartabilirsiniz). Tepsimizin altına yuvarlak dilimlenmiş domates koyalım. Köftelerimizin boşluklarına mantarlı harçtan doldurup, üzerini kaşar dilimiyle kapatalım. Domateslerin üstüne yerleştirelim.
3)Kalan boşluklara sivri biber yerleştirelim. Salçayı su ile ezerek tepsinin içine boşaltalım. Tepsiyi tekrar fırına sürerek kaşarlar eriyene dek pişirelim(fırının üstünde de pişirebilirsiniz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder