3 Nisan 2012 Salı

ÇEŞMİNİGAR ÇORBASI


ÇEŞMİNİGAR ÇORBASI

     


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su ve biraz et suyu
1,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
¼ limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
Tuz
Üzerine:
2 dilim bayat ekmek
Kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Biraz zeytinyağı
Yapılışı
1)Tencereye yağı alıp eritelim. İncecik doğranmış olan soğanları pembeleştirelim. Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek, un sararana dek kavuralım.
2)Mercimekleri tencereye alalım. Su ve et suyunu, tuzunu ilave ederek mercimekler yumuşayana dek pişirelim. Çorbamızı ateşten alalım. Blender yardımıyla pürüzsüz hale getirelim. Tekrar ateşe koyalım.
3)Yumurta sarılarını çırpıp limon suyuyla karıştıralım. Tencereye önce sütü sonra yumurta sarılarını ilave edelim. Bir taşım kaynatıp ateşten alalım.
4)Tavada tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp eritelim. Kesme şeker büyüklüğünde ekmek parçalarını kıtırlaşana dek kavuralım. Kırmızıbiberde ekleyerek kâseye aldığımız çorbamızın üzerine gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder